Ai căutat “audit SEO gratuit” și ai găsit acest articol. Probabil că vrei să eviți o cheltuială pe care o consideri inutilă sau poate că vrei doar să-ți faci o idee despre “cum stai în Google”, rapid, fără complicații. Așadar, iată, mai jos, câteva informații utile despre uneltele online care oferă date SEO care îți pot fi utile în procesul optimizării site-urilor pentru motoarele de căutare și nu numai.

Înainte de orice însă, citește despre ce înseamnă, de fapt, un audit SEO, gratuit sau nu (linkul se va deschide în fereastră nouă).

Audit SEO gratuit:

Unelte gratuite online pentru auditare SEO, care oferă sumar de date:

Unelte gratuite online pentru auditare SEO, care oferă date (pe care le poți analiza):

Plugin-uri de browser pentru auditare SEO:

Dacă ai urmat linkurile de mai sus și ți-ai auditat deja site-ul în acest fel, probabil că nu mai este necesar să-ți explic de ce orice audit SEO gratuit – oferit de diverse firme în domeniu și chiar pe site-urile freelancer-ilor care se ocupă cu optimizarea site-urilor pentru motoarele de căutare – nu este decât un “cârlig”.

Dacă însă ai preferat să citești în continuare, trebuie să știi că există foarte multe firme (unele mai serioase, altele nu prea), care oferă audit SEO gratuit, fie colectând datele tale printr-un formular din site-ul propriu (și apoi oferindu-ți acces la un fișier generat automat, cu date prezentate similar uneltelor de mai sus), fie solicitându-ți să le contactezi pentru a beneficia de audit SEO gratuit.

Oricum ar fi prezentată, aceasta este metoda prin care cei care o practică obțin datele tale (și, desigur, le este mult mai simplu să aranjeze apoi o întrevedere cu tine), iar o întâlnire cu o persoană de vânzări deosebit de convingătoare te poate lăsa rapid… cu bugetul gol.

Recomandarea mea este să-ți faci singur auditarea automată și, dacă îți place să lucrezi cu date, chiar analiza celor furnizate de Google Search Console și Analytics, și să apelezi la un specialist dacă ai nevoie de un audit SEO în profunzime, multidisciplinar, cu analiză detaliată și diagnoză și cu propuneri de strategie SEO pe termen mediu și lung.